WORKSHOP TUKHOLMASSA 13.8. JA 14.8. 2016

FMID -kurssin välillä oli aika lähteä Tukholmaan pitämään FM -work shop, joka keväällä täyttyi heti ja jonossa oli kahden work shopin verran väkeä. Kesäiseen Tukholmaan kurssin pitoon. Manuaalisen terapian ja Urheilufysioterapian yhteinen organisaatio oli järjestämässä koulutusta.

Kurssilaiset olivat innostuneita ja kiinostuneta tavasta, missä huomioidaan aikaisemmat vaivat ja historia sekä voidaan lähteä liikkeelle ihan muualta kuin missä tämän hetkinen vaiva on. Samoin faskian osuus voimien siirrossa ja proprioseptiikassa oli uutta. Urheilupuolen kollegat miettivät rasitusvammoja ja aikaisempien vammojen yhteyttä ja manuaaliterapeutit huomasivat, että nivelten välys muuttuu välittömästi, kun ympärillä oleva tension muutoksen myötä.

Kevään kongressissa oli aiheena Faskian osuus lantion ja alaselän toimintahäiriöissä ja kivuissa ja sitä haluttiin tunnustella ja kokeilla. Valitsin testattaviksi segmenteiksi PV ja toisena palpoitiin SC.

Kaksi ryhmää aktiivisia fysioterapeutteja. Innostusta riitti niin paljon, että he päättivät järjestää FM taso I kurssin ja se toteutuu syyskuussa 2017.

Seuraavalla viikolla oli kesäkuussa alkaneen FM I-tason kurssin vuoro jatkaa opintoja Varalan Urheiluopistolla. Kurssilla löytyi apua myös kurssilaisen rectus abdomis diastaasiin eli vatsalihasten erkaumaan. Hienoa oli huomata, miten vatsalihasten aktiviteetti ja lantion hallinta kohenivat ja erkauma puolittui kurssin aikana.

FM I-kurssi 18.8.2016

FM-SEMINAARI 25.8.2016

The role of fascia in low back and pelvic pain. Locomotor and internistic.  Oli päivän aihe ja sali täynnä väkeä  🙂

 

FM I-kurssi 18.8.2016