TOUKOKUU 2017

      Toukokuussa jatkettiin Lasten Fysioterapia ry:n järjestämää FM I-tason kurssia Helsingissä. Kuvassa Nita luennoi FM-kokemuksistaan lasten fysioterapiassa. Saimme nähdä mahtavia videoita ennen/jälkeen terapian ja ilolla kuulimme kurssin jälkeen, että jopa HUS:n taholta oli kyselty listaa FM-kurssit käyneistä lasten fysioterapeuteista, sen verran hyvää tulosta FM:n integrointi lasten terapiaan on antanut.

Käytännön taitojen harjoittelua ja  sovellutusta potilastapauksiin, sitä ei voikoskaan liikaa  harjoitella. 

Toukokuussa aloitettiin kaksi FM II -tason kurssia, toinen Varalassa 10.5 ja toinen Turussa 18.5.. Ensimmäisillä jaksoilla käydään läpi fuusiokeskukset ja niistä rakentuvat diagonaalit sekä faskian osuutta motoriikkaan ja kipuun.

      Toukokuun lopulla 26.-29.5. oli Kiinassa, Chongqingin kaupungissa ortopedinen kongressi ” Global Foot and Ankle Congress”, johon olin saanut luentokutsun tammikuussa. Kuva avajaisista, missä kaikki pääluennoitsijat ympäri maailman pitävät kättään ”maapallon” päällä Starwarsin soidessa taustalla. Aika mahtipontinen alku. Kongressi oli oprtopediaa 90% . Hurjaa oli nähdä ero länsimaiden ja esimerkiksi Intian välillä lasten ortopedisten ongelmien korjaamisessa. Sellaisia kampurajalkoja en ole nähnyt edes kuvissa, minkä leukkaistekniikoita ja korjauksia seiteltiin. Skaala oli laaja – lasketteluvammoista köyhien kehitysvammoihin. Mutta antoi taas kuvaa siitä, kuinka onnekkaita olemme oman sairaanhoitojärjestelmämme piiriin kuuluvina.

Luennot piti kääntää kiinaksi, koska suuri osa osallistujista oli kiinalaisia.            Google ei toimi Kiinassa mutta verkosta saa apua kääntämiseen. Käännökseni herättivät jonkin verran hilpeyttä, kuten aina automaattikäännökset. Mutta asia tuli kuitenkin selväksi. Aiheena oli kuinkas muuten kuin faskian osuus lantion liikekontrollissa ja kivusa ja linkitin sen koko alaraajan liikeketjuun. Luennon jälkeen kahvitauolla keskustelin symposiumimme puheen johtajan Dr Xuebin Yangin kanssa faskiasta ja kuinka se linkittyy akupunktiomeridiaaneihin. Hän tutkii ja kehittää biomateriaaleja ja solujen aktivoimisessa tuottamaan tiettyä kudosta tarvitaan aina stimulus – mikä se on, että saadaan toivottua rakennetta ei aina ole selvää. Samoin kuin se, kuinka sikiön kehityksessä organisaatiokeskukset määrittävät juuri siihen rakentuvat raajan osat. Vaihdoimme jo sähköpostia asiasta.