SYYSKUU 2016

Syyskuu alkoi uudella

FM I-kurssilla Varalassa. 18 fysioterapeuttia opettelemassa faskiamanipulaatiota mukana eri alojen taitajia mm. ammattimuusikko, psykoterapeutti, lymfaterapiaopettaja, ft-opettaja. Ensimmäinen jakso herätti hyviä keskusteluja motoriikasta, kivuista ja herkistymisistä.  Varalasta matka jatkui Kokkolaan, missä Juhannuksen alla FM II tason aloittanut ryhmä jatkoi opiskelua ja niin vinhaa vauhtia edettiin loppuun, että kurssikuva jäi ottamatta. kokkolasta juna vei Ouluun, missä tammipakkasilla FM I:n aloittanut fysioterapeuttien ryhmä jatkoi II -tasolle ja aloimme opetella fuusiokeskuksia ja syventää kliinisen päättelyn taitoja sekä laajentaa liikemalleja tasosta toiseen.

Mikkelin kesäyliopistossa alkoi FM II -kurssi ja edeltävänä iltana koin aikamoisen elämyksen Olli Mustosen kapellimestari/pianisti taiturimaisessa konsertissa. En ole koskaan ollut mukana konsertissa, missä orkesterin jäsenet kesken esityksen osoittavat suosiotaan kapellimestarille ja missä kapellimestari saa ihan kaiken isti orkesteristaan niin, että katsomokin hikoaa!!! Olli Mustonen ohjaa muusikot aina tauolla (vaikka kuinka lyhyellä) pois sisäkierrosta – siis kädet ja asento auki. Olisiko tässä opittavaa jokaiselle? Tämän kertoi kollega, joka on myös ammattiviulisti. Musiikkilääketiede saa uusia FM osaajia.

Syyskuun lopulla FM I kurssi saatiin päätökseen ja 18 uutta fysioterapeuttia sai kimmokkeen ottaa faskian huomioon tule-ongelmien fysioterapiassa.

FM I 30.9.2016 Varala