Lokakuu jatkuu ja Varalassa alkoi uusi FM II -tason kurssi 12.10.2016.

Neuraalirakenteiden huomioiminen sekä anamnestisissa tiedoissa ja erotusdiagnostiikassa kuuluu fysioterapeutin jokapäiväiseen työhön. Säteily – ja heijastekivun erottamiseen antaa faskiamanipulaatio paljon apua.

Mikkelissä saatiin FM II-kurssi päätökseen lokakuun lopulla. Ennen saunailtaa ohjasi Arto Torvelainen meille Tai Chi – treenit. Tässä alkuverryttelyä Kyyhkylän syksyisellä pihanurmella.

Lokakuun lopulla oli määränpäänä Singapore ja 9th Interdisciplinary World Congress on Lower Back and Pelvic Girdle Pain. Sunnuntaina 30.10. oli pre congress work shop ” The Fascial Manipulation© Technique for Low Back Pain: Anatomical bases and biomechanics model”. Carla Stecco pääluennoitsijana ja meikäläinen mukana luennoimassa ja vedin kliinisen harjoittelun. Oli tosi hienoa päästä Carlan kanssa töihin. Ja work shop oli loppuunmyyty 🙂

Carla aloittaa faskian anatomialla ja biomekaanisella mallilla.

Kävimme läpi faskiamanipulaation perusasioista ja lopuksi vedimme käytännön harjoitteet, joissa opiskelijat pääsivät testaamaan tuntemusta ja kokeilemaan liukua. Eri kulttuureista tulevien kanssa on ihan mielettömän mielenkiintoista seurata sitä, minkälainen manuaalinen ote heillä on ja miten he suhtautuvat esimerkiksi kipuun.

Kongressi oli mielenkiintoinen, joskin toistoa edellisistä oli melkoisesti. Tällä kertaa jokaiseen eri asiakokonaisuuteen oli nimetty vetäjänsä, joka kokosi oman luennoitsijatiiminsä. Aikaisemmissa kongresseissa nähtyä moniammatillista keskustelua ja näkemystä toiminnalisten vaivojen hoidossa ei ollut.

Andy Vleeming ja Carla Stecco – kaksi vahvaa ammatillista vaikuttajaa

Muisteloita vuodesta 1999

Endless pool – varpaat kotia kohti.

Kongressin jälkeen oli mukava jatkaa taas kurssin pitoa ja Varalassa oli vastassa Spidermanit spiraalien kimpussa.

Seuraavana päivänä, 11.11. oli Helsingissä Hammaslääkäriseura Apollonian järjestämä

 seminaari  purentaongelmista ja kasvokivuista. Mukana yli 100 hammaslääkäriä. Ilokseni sain kutsun luennoida myofaskiaalisisita kudoksista purentaongelmien, oikomishoidon ja kasvokipujen yhteydessä , aikaa oli 30minuuttia, mutta siinä ajassa ehtii herättää ajatuksia ja kiinnostuksen ja se heräsi. Liisa, fysioterapeutti HUS leukakirurgian klinikalta esitteli purentahäiriöisten fysioterapiaa.

Bruksaaminen oli erittäin yleinen vaiva ja onneksi huomiota kiinnitetään monialaisesti sen hoitoon.