Kurssit suomeksi

Kurssikuvaus

Faskiamanipulaatio® Stecco -kurssit on jaettu kolmeen tasoon. Ensimmäisellä tasolla tutustutaan faskian anatomiaan, biomekaniikkaan ja fysiologiaan. Opetellaan koordinaatiokeskusten (CC) sijainnit ja testiliikkeet ja niistä rakentuvat myofaskiaaliset ketjut. Tämän tason aiheita ovat tuki- ja liikuntaelimistön kivut, liikerajoitukset ja lihasheikkous.

Toisella tasolla opetellaan fuusiokeskukset (CF), jotka yhdistyvät toisiinsa diagonaaleja ja spiraaleja pitkin. Nämä pisteet ovat erittäin tärkeitä proprioseptisissa häiriöissä. Tällä tasolla integroidaan FM tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisiin ongelmiin, liikekontrollin häiriöihin ja hermopinteisiin.

Kuvat FM-kurssilta II Varalassa lokakuussa 2016. Lähiopetusta, kyynärpään REME-pisteet ja niiden suhde ulnaris-hermoon. Faskiamanipulaation kliinistä päättelyä, arviointikaavion laatimista.

Kurssin päätteeksi on teoriakoe, jossa käydään läpi oleelliset teoreettiset asiat ja välillä saa tuulettaa 😉 . Käytännön asioita testataan ja kertaillaan kurssin lopussa potilasesimerkkien kautta. Ne puretaan yhdessä keskustellen. Kuvassa FM II-kurssilaisia Varalassa aloittelemassa potilastapauksen purkua.

IMG_2081-1024x768

Kolmas taso tutustuttaa menetelmän mahdollisuuksiin sisäelinperäisten toimintahäiriöiden, lymfavirtauksen ja verenkierron ongelmiin sekä ihon ja ihonalaiskudoksen oireisiin. Kurssi on englanninkielinen FMID = Fascial Manipulation for Internal Dysfunctions. Ensimmäinen FMID-kurssi Suomessa pidettiin elokuussa 2016 ja sen jälkeen niitä on ollut vuosittain. Opettajina toimivat anatomian professori, ortopedian erikoislääkäri Carla Stecco ja fysioterapeutti Andrea Pasini tai fysioterapeutti Lorenzo Freschi.

Aikaisemmin suomalaisia fysioterapeutteja ja lääkäreitä on käynyt FMID-kursseilla Italiassa vuodesta 2013 lähtien.

DSC_0009-1024x685

Faskian tension ja yhteyksien esittämiseen sopii vaikkapa huivi. Carla Stecco luennoimassa. Andrea Pasini toisena opettajana.

DSC_0011-1024x685

Faskiamanipulaatiokurssit  on tarkoitettu fysioterapeuteille/osteopaateille/kiropraktikoille ja lääkäreille. Muut  rekisteröidyt  terveydenhuollon ammattilaiset, joilla on vähintään 3,5vuoden koulutus ja 3 vuoden  kliininen kokemus ja hyvä taitotaso tuki- ja liikuntaelimistön  anatomian ja fysiologian tiedoissa ja käsitys asennon ja liikkumisen arvioinnista voidaan pätevyyden arvioinnin mukaan hyväksyä kurssille.

Kurssilaiset saavat Stecco Instituutin /AMF:n todistuksen suoritettuaan kurssin hyväksytysti.

Kursseja järjestetään ympäri Suomea ja järjestäjinä toimivat Somty ry (www.omt.org.fi) ja tilauskursseja järjestävät eri erikoisalayhdistykset esim. Lasten Fysioterapeutit ja Ammattikorkeakoulujen täydennyskoulutuskeskukset esim. Savonia ja Mikkelin kesäyliopisto.

Kurssien sisältö on Stecco Instituutin ja AMF:n (Assosiazione Fasciale Manipolazione) ohjeistuksen  mukainen ja sama ympäri maailmaa. Faskiamanipulaatio Stecco taso I ja II kestävät molemmat kuusi päivää ja molempien tasojen lopussa on kirjallinen tasokoe. Seuraava taso III järjestetään kesä- ja syyskuussa 2021 A-osa Helsingissä ja todennäköisesti B-osa Padovassa.  Opettajina toimivat Carla Stecco  ja  Lorenzo Freschi.

IMG_2129-1024x768

Kurssien lisäksi järjestetään kertauspäiviä ja syventävää opetusta sekä suomeksi että ”Master class”- koulutuksina.
Päivitystä faskiatutkimuksista ja kliinisistä sovellutuksista järjestetään vuosittain, kuvassa Andrea Pasini järjestämässämme seminaarissa ”The role of fascia in low back and pelvic pain” 25.8.2016 Helsingissä, hotelli Rantapuiston auditoriossa. Aihe oli ilmeisen mielenkiintoinen, sillä seminaari oli loppuunmyyty ja 187 kuulijaa saivat mahtavan tietopaketin faskian osuudesta alaselän ja lantion toiminnassa kivuissa.

IMG_2137-1024x768

AMF:n kotisivuilla www.fascialmanipulation.com on myös suomenkieliset sivut, niitä päivitetään kuukausittain. Sieltä voit tarkastella kansainvälistä kurssitarjontaa ja seurata uusimpia artikkeleita aiheesta.

Vuonna 2018 järjestettiin neljäs faskiatutkimuksen maailmankongressi (Fascia Research Society), tällä kertaa tapahtumapaikka oli Berliini. Kongressin abstrakteja ja luentoja ja muuta informaatiota löydät seuraavasta osoitteesta http://www.fasciacongress.orgSeuraava faskiamaailmankongressi on 13.-15.9.2021 Montrealissa, Kanadassa.

Järjestimme ensimmäistä kertaa Faskiamanipulaation syventävät kertauspäivät Rokualla, kauniin luonnon keskellä. Aiheena olivat lantion ja alaselän kivut, heijastekivut ja stresssin vaikutukset tuki- ja liikuntaelimistöön. Vierailevana luennoitsijana oli LL Pyry Suonsivu, joka piti mielenkiintoisen ja kattavan luennon ravitsemuksen vaikutuksesta tuki- ja liikuntaelimistöön.  Seuraava Rokualla pidettävä koulutus on FM II-kurssit käyneille lokakuussa 2020 ja kurssiohjelman näet alla. Järjestäjänä toimii Somty ry.

FASKIAMANIPULAATIO KERTAUSTA JA PÄIVITYSTÄ; TYÖPAJA FASKIAMANIPULAATIO II -KURSSIT KÄYNEILLE

ROKUA HEALTH&SPA 12.-14.10.2020

Tavoitteena on:

  • selvittää myofaskiaalisten rakenteiden osuutta pään ja kasvojen alueen sekä leukanivelen toimintahäiriöissä ja kivuissa.
  • selvittää myofaskiaalisten rakenteiden osuutta yläraajan rasitusperäisten ja hermoverisuonirakenteisiin liittyvien toimintahäiriöissä ja oireilussa
  • kerrata ja syventää faskiamanipulaatio- menetelmän integroimista fysioterapiaan

Ohjelma 12.-14.10.2020

Maanantai 12.10.2020

Aika

Ohjelma

Tiistai 13.10.2020

Aika

Ohjelma

Tiistai 13.10.2020

Yhteensä 21 oppituntia a´45min, joista teoriaopetusta 7 ja käytännön harjoittelua 14 oppituntia. Ohjaajina Tiina Lahtinen-Suopanki ja Markus Metsäranta.