HUHTIKUU 2017
Lasten fysioterapeuttien FM I-kurssi jatkui Terapeijan järjestämänä huhtikuun alussa. Välillä otettiin ”tekoäly” käyttöön, jotta asiat järjestyisivät paremmin 🙂 Vaikka lasten fysioterapiassa testaaminen on usein erilaista, pääosin liikemallien/spastisuuden tai asentojen havainnointia niin FM-menetelmän perusasiat ovat ihan samat kaikille. Kliininen päättely, liiketestaaminen ja palpaatiotestit ovat peruste hoidon aloittamiselle. Sitten uudelleen arviointi ja seuraavan kerran suunnittelu.
Maljat nostettiin ensimmäisen jakson päätteeksi 5.4.2017 samalla saatiin ensimmäinen lasten fysioterapeuteille suunnattu FM-kurssi pääätökseen.
Huhtikuun puolivälissä jatkettiin Varalassa FM I-kurssia. Kuvassa harjoitellaan taustatietojen keruuta ja hypoteesin laatimista.
Mietitään mikä taustatiedoista on olennaista ja millä on yhteyttä nykyiseen vaivaan. Sen jälkeen voidaan aloittaa testaaminen – joko segmentaalisin liiketestein tai valitaan linjatesteillä ”heikoin lenkki”.
Sen jälkeen päästään testaamaan ja hoitamaan.
Yhdessä pohtiminen, keskustelu ja hoidon toteutus alusta asti on hitaampaa kuin yksin tehtynä, mutta opettavaista ja siinä kertautuu kaikki opittu. Yhdessä tekeminen antaa uusia näkökulmiakin tiedon käsittelyyn 🙂
Kurssiselfie keväisessä Varalassa. Kiitos Danielin ulottuvuuksien, päästiin kaikki kuvaan 😛
Maanantaina 24.4. aloitettiin toinen lasten fysioterapeuteille suunnattu FM I-kurssi Helsingissä. Järjestäjänä oli Lasten Fysioterapia ry. Nita Tolvanen oli assisteeraamassa ja ”tulkkaamassa” tarpeen tullen. Lasten fysioterapeutit osaavat nauttia kursseista ja taas lounaat herkuteltiin keskustassa mainion buffetin antimista samalla vilkkaasti keskustellen. Jutun juurta riitti ja lounastunti tuntui lyhyeltä.
Hans&Olaf Institutt 50 vuotta
Huhtikuun lopulla vietettiin OMT -opinahjon H&O Institutt:n 50-vuotispäiviä. Nykyinen H&O toimitusjohtaja ja omistaja Roar Robinson ja vaimonsa Hilde kutsuivat kaikki, noin 300 H&O:n opissa ollutta fysioterapeuttia ympäri maailman juhlimaan ja juhlaseminaariin. 28.4. perjantai-iltana kokonnuimme H&O instituuttiin ”Get Together” juhlaan ja kolmekymmentä vuotta on totta tosiaan kulunut siitä, kun siellä opiskeluni lopetin. Se näkyy naamassa, mutta mieli on edelleen yhtä utelias – niin meillä kaikilla saman instituutin opit käyneillä. Kuvassa katselemme elämämme päivitystä – eli perhekuvia- kännykästä. Tutorini Sonja Billington ja samaan aikaan opissa ollut Kaija Mustalampi. Seuraavana aamuna alkoi seminaari jakaikki luennot olivat H&O:ssa opiskelleiden esitysksiä, useita väitöskirjatöitä esimerkiksi lantion kivuista ja synnytyksen jälkeisistä ongelmista on tehty Norjassa ja Markku Paatelma teki omansa omt:n vaikutuksesta työikäisten alaselkäongelmien fysioterapiassa. Harvemmin pääsee astelemaan punaista mattoa pitkin mutta nyt Gamle Logeniin, seminaaripaikalle se päästiin tekemään Tuijan kanssa. Tuija oli esimerkki ja tutor omt-taipaleellani.
Ruutulapun ja alla olevan luentokuvan väliin jäävä aika 20.3.1980-30.4.2017=37v ja rapiat päälle. Ruutulapusta alkoi manuaalisen terapian opiskelu, joka jatkuu edelleen. Lähdettiin luista ja nivelistä, edettiin pikkuhiljaa pintaa kohti.
Luentoaihe oli tietty taas lantiosta ja faskioista ja yhteistyökuvioita faskiamanipulaation käytöstä lantion toimintahäiriöisillä viritellään. Ortopedinen manuaalinen terapia antoi taidon lukea käsillä ja tuntea kudosten muutokset ja sitä taitoa tarvitaan myös faskiamanipulaatiossa, sen vuoski ne kaksi sopivat saumattomasti yhteen.