FM-blogi

ELOKUU 2016

Elokuun alussa alkoi ensimmäinen FMID = Fascial Manipulation for Internal Dysfunctions – kurssi Suomessa, Helsingissä. Opettajina olivat Carla Stecco ja Andrea Pasini.

 

Näkyykö oikein?

Kurssilaiset saivat kuunnella mielenkiintoisia ja avartavia luentoja ja oppia Faskiamanipulaation ihan uuden sovellustavan, jossa voidaan vaikuttaa paikallisiin tensiotyyppisiin toimintahäiriöihin, laaja-alaisiin kipuihin ja kaikkeen siltä väliltä.

Carlan kyky tehdä monimutkaisimmistakin asioista selkeitä ja ymmärrettäviä  pohjautuu valtavaan tietotaitoon ja kokemukseen. Sisäelinperäisissä toimintahäiriöissä – siis ei patologioissa – FM:lla on tehoa. Kuinka tavallista on, että krooniseen alaselkäkipuun liittyy (60%) ummetusta tai kaularankakiujen yhteydessä äänenkäheydet tai kurkkukivut ilman infekstiota nielemisvaikeuksista puhumattakaan. Näihin saimme loistavia keinoja hoitaa – taas tarkka taustatietojen keruu ja analyysin – mistä lähdemme liikkeelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurssipäivien jälkeen tutustuttiin Helsinkiin, kaksi legendaa  kuvassa.

 

 

 

 

 

Löylyn terassilla saunomisen jälkeen – ” you can not have problems with superficial fascia in Finland” – kylmä vesi ja savusauna yhdistelmä oli mieluinen ja sai pintaverenkierron aktivoitumaan 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WORKSHOP TUKHOLMASSA 13.8. JA 14.8. 2016

FMID -kurssin välillä oli aika lähteä Tukholmaan pitämään FM -work shop, joka keväällä täyttyi heti ja jonossa oli kahden work shopin verran väkeä. Kesäiseen Tukholmaan kurssin pitoon. Manuaalisen terapian ja Urheilufysioterapian yhteinen organisaatio oli järjestämässä koulutusta.

Kurssilaiset olivat innostuneita ja kiinostuneta tavasta, missä huomioidaan aikaisemmat vaivat ja historia sekä voidaan lähteä liikkeelle ihan muualta kuin missä tämän hetkinen vaiva on. Samoin faskian osuus voimien siirrossa ja proprioseptiikassa oli uutta. Urheilupuolen kollegat miettivät rasitusvammoja ja aikaisempien vammojen yhteyttä ja manuaaliterapeutit huomasivat, että nivelten välys muuttuu välittömästi, kun ympärillä oleva tension muutoksen myötä.

 

Kevään kongressissa oli aiheena Faskian osuus lantion ja alaselän toimintahäiriöissä ja kivuissa ja sitä haluttiin tunnustella ja kokeilla. Valitsin testattaviksi segmenteiksi PV ja toisena palpoitiin SC.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaksi ryhmää aktiivisia fysioterapeutteja. Innostusta riitti niin paljon, että he  päättivät järjestää FM taso I kurssin ja se toteutuu syyskuussa 2017.

 

 

 

 

 

 

 

  Seuraavalla viikolla oli kesäkuussa alkaneen FM I-tason kurssin vuoro jatkaa opintoja Varalan Urheiluopistolla. Kurssilla löytyi apua myös kurssilaisen rectus abdomis diastaasiin eli vatsalihasten erkaumaan. Hienoa oli huomata, miten vatsalihasten aktiviteetti ja lantion hallinta kohenivat ja erkauma puolittui kurssin aikana.

FM I-kurssi 18.8.2016

 

 

FM-SEMINAARI 25.8.2016

The role of fascia in low back and pelvic pain. Locomotor and internistic.  Oli päivän aihe ja sali täynnä väkeä  🙂

 

Carla Stecco luennoi lantion faskia-anatomiasta ja yhteyksistä.
Andrea Pasini kertoo toiminnallisista sisäelinperäisistä vaivoista lantion ja alaselän alueella.
Riitta Tötterman kertoo FM.n tehosta palleatyräpotilaiden ja refluksin hoidossa sekä lantiokivuissa.
Seminaarin päätös

 

Samana iltana oli ”Taiteiden yö”  Helsingissä.

Poseeraus Senaatintorilla. Ja sen jälkeen Tuomiokirkkoon kuuntelemaan kuorokavallkadia – Andrea ei oikein syttynyt 🙂

 

Seuraavana päivänä jatkettiin FMID -kurssia  ja illalla lähdettiin saunasaareen rentoutumaan. Savusauna, meri, palju ja loimulohi kruunasivat utuisen ja kauniin illan. Kurssilaiset kokoontuivat Kauppatorin rantaan, mistä lähdettiin vesitaksilla Saunasaareen.

Mietteliäät ilmeet johtunevat  kurssilla tulleen tiedon määrästä ja siihen liittyvästä uusien ajatusten heräämisestä tai voi siinä olla pientä huolta siitä – sataakohan kohta taas?

 

 

 

Andrea näyttää kylmän veden vaikutusta.
Carla nauttii Suomenlahden syleilystä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illan hämärtyessä lämpöisessä paljussa.

 

 

 

 

Loimulohi maistuu.

 

 

FMID Finlandia, 32 uutta osaajaa 28.8.2016
Kiitos hienosta yhteistyöstä!
Loppu hyvin kaikki hyvin! Ensi vuonna taas.