FM-blogi

Tiinan FM-blogista voit seurata ajankohtaisia asioita ja tapahtumia!

FASKIAMANIPULAATIO ®  FM-BLOGI

Vuoden viimeinen päivä on hyvä ajankohta pysähtyä katselemaan taaksepäin, mitä vuoden 2015 aikana on tapahtunut ja suunnata katse tulevaan, uuteen mielenkiintoiseen FM-vuoteen.

Vielä vIMG_1297uoden 2014 puolella, marras-joulukuussa toteutui ensimmäinen suomenkielinen FM-kurssi, taso I Varalan urheiluopistolla Tampereella, Somty ry:n järjestämänä. Mielenkiintoinen työ kurssimateriaalin suomentamisessa opetti paljon, kolme englanti-suomi sanakirjaa, lääketieteellinen, tekniikan ja ihan tavallinen sekä Pesonen-Ponteva olivat ahkerassa käytössä. Kiitollisena ajattelin Julie Dayn käännöstyötä italiasta englanninkielelle, josta oli hyvä jatkaa. Nyt voidaan Faskiamanipulaatiota Steccon menetelmän mukaisesti opiskella suomeksi.

 

 

 

TAMMIKUU 2015

DSC_0043

Lorenzo oli aloittanut FM II-tason kurssin joulukuussa 2014 ja kurssi päättyi tammikuun 14.pvä. Tanskalainen kollega Rene Hoeberg oli opetusharjoittelijana kurssilla.

Haikein mielin loppui elokuussa 2012 Lorenzon ja Julien kanssa aloitettu englanninkielinen I-II tasojen kurssittaminen Suomessa. Vuoden 2012      elokuun ja 2015 tammikuun välille mahtui neljä tason I ja II kurssia, opettajina Julie Day, Lorenzo Copetti, Giorgio Rucli ja Antonio Stecco. Avustajina toimivat Tiina L-S ja Maarit Keskinen.

 

Nikolai IIJQzY23S3ONKkpYpMTvR1UmUKnqeo083278AUYJeokgY

Vietimme iltaa ravintolalaiva Nikolai II:n alakannella, Kauppatorin Kolera-altaalla,  kalasoppaillallisella. Näkymä Nikolai II:n alakannen ikkunasta Katajanokan suuntaan oli kaunis – näytti siltä kuin olisimme kelluneet jäälauttojen tasolla ja maailmanpyörän sini kajasti hienosti jäiselle merelle.

 

 

Mikkeli I

Tammikuussa 2015 alkoivat  FM taso I kurssi Varalassa Somty ry:n ja Mikkelissä Mikkelin kesäyliopiston järjestämänä, missä samalla porukalla (kuvassa) jatkettiin II –tasolle myöhemmin keväällä.

 

 

 

 

 

HELMIKUU 2015

Myofaskiaaliset kivut ovat tavallisia kasvokipujen taustalla ja lapsilla esimerkiksi oikomishoitojen yhteydessä esiintyy usein päänsärkyä, kasvokipuja ja jopa huimausta. Vastaanotollani on tullut useita kertoja esiin se, kuinka suuri merkitys pään alueen myofaskiaalislla kudoksilla – ja etenkin faskiarakenteilla on  koko kehon toimintaan. Tavallisin kuormittava tekijä on bruksaaminen, yleensä yöllä tapahtuva tiedostamaton hanpaiden narskuttelu. Se voi liittyä stressiin, kipuun ja se voi olla tapa siinä, missä muut puristavat kätensä nrkkiin – ”itku ja hammasten kiristys” …

Helmikuun 13. päivänä tapasin Helsingissä oikojahammaslääkäreitä, jotka olivat kiinnostuneita siitä, minkälaisia vaikutuksia oikomishoidoilla voi olla koko kehon toimintaan. Neljän tunnin workshop tyyppiseen koulutukseen sisältyi luento myofaskiaalisista kivuista ja siitä, miten faskiarakenteet yhdistävät koko kehon yhdeksi aistivaksi verkostoksi. Käytännön osuudessa palpoitiin ja testailtiin kasvojen, puremaelimen ja kaulan sekä niskan alueen myofaskiaalisia rakenteita ja niiden aristuksia sekä mahdollisia toimintahäiriöitä. Oli mielenkiintoista keskustella ja vaihtaa ajatuksia ja koulutus herätti kiinnostusta ja jatkoluentoa seuraa 11.11.2016 koulutuspäivillä Helsingissä. Kiitos HLL Rekina Karhulahdelle kiinnostuksesta!

 

Triggerit

Korva- nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Marja Estola väitteli vuonna 2000 Tampereen yliopistosta tinnituksen hoidosta triggerpisteitä puuduttamalla.  Marjan mukaan tinituksen hoito puudutttamalla löytyi vahingossa. Väitöskirjaohjaajansa Tapani Rahkon ohjauksella Marja on tutustunut myös hyvänlaatuisen  asentohuimauksen hoitoon ja käyttänyt sitä sekä tinnituksen että tasapainovaikeuksien hoidossa. Marja innostui myös Faskiamanipulaatiosta tinnituksen hoidossa ja huovutti tämän kuvassa olevan kuvan muistoksi FM-kursseista, kuvassa pisteet, joista Marjalla on hyviä kokemuksia tinnituksen hoidossa – yhtäläisyydet akupunktio- ja triggerpisteisiin ja myofaskiaalisiin koordinaatio- ja fuusiokeskuksiin ovat selkeät. Kiitos Marja!! Marjalla on laatinut mahtavan hyvät sivut tinnituksesta ja sen hoidosta, käy tutustumassa www.tinnitusheal.com

 

 

Helmikuussa hiihtolomaviikko vierähti Padovan yliopiston anatomian laitoksella, jossa anIMG_1573 (1)atomian professori Carla Stecco piti kansainvälisen dissektiokurssin.  Oli juhlallista opiskella ympäristössä, missä jo vuodesta 1222 on tehty tiedettä ja vielä anatomiaa, jonka opiskeluun rakennettiin vuonna 1545 Anatomian Teatteri, kuva alhaalta päin.

Viikon ohjelma oli erinomaisen antoisa ja hyvin rakennettu. Luennot käsittelivät laitoksen historiaa ja tutkimustyötä aina tähän päivään asti. Huomio kiinnittyi erityisesti siihen, kuinka paljon paikalliset arvostavat koulutusta ja tieteen tekemistä.

Faskian anatomiaa, fysiologiaa ja uusinta tutkimustietoa hyaluronihaposta, endokannibinoideista, autonomisen ehrmoston osuudesta faskian hermotuksessa ja paljon muuta saatiin kuulla koko viikon ja sopivasti lomittain dissektioiden kanssa.

 

 

 DXYMxFBktgpi10xv16MtAVJJlUTsyDwi2XIin77GQU8

Oli ihan pakko ottaa selfie Kopernikuksen kanssa, harvoin pääsee näin arvokkaaseen seuraan!

 

IMG_1401Prof. Carla Stecco aloitti dissectiot dorsaalipuolelta, Ihosta syvälle rankaan asti edettiin

kerros kerrokselta ja rakenne kerrallaan. Välillä pysähdyimme palpoimaan kudosten konsistenssia ja liukumista sekä tarkastelemaan niiden suhdetta toisiinsa. Mahtavan opettavaista!

IMG_1410

Lanneselkäkalvoon kiinnityviä rakenteita, kuvassa latissimus dorsi ja FM fuusiokeskus RELALU sin. IMG_1684

                                                                           

 

 

 

Ryhmätöinä avasimme yläraajan  ja pari tuntia vierähti, ennen kuin edes syvä faskia oli selkeästi esillä kerroksineen, kollageenirakenteiden muodostamat spiraalit ja ketjut ovat selkeästi havaittavissa.IMG_1739

 

 

Otos kyynärnivelen mediaalipuolelta, humeruksen mediaalisen epicondylin alueelta – syvän faskian rakenne erottuu hyvin ja kerrosten suunta toisiinsa nähden.

 

 

 

Julie  Day tulkkaa Luigi Steccon IMG_1526luentoa faskian fysiologiasta. Kirja Faskian fysiologiasta on ilmestyy joulukuussa italiaksi ja sen kääntäminen englannin kielelle alkaa pikapuoliin.

 

 

 

 

IMG_1728 (1)

 

 

 

Oppi-isä Luigi Steccon kainalossa anatomian kirjastossa.