2017 TAMMIKUU

Tammikuun FM-kurssit aloitettiin siellä, mihin ennen Joulua jäätiin, eli Turussa. FM I-tason B-osassa opeteltiin käyttäämään koordinaatiokeskuksia potilashoidossa. Arviointikaavion täyttäminen ja kliininen päättely vaativat aikansa, ennen kuin niistä tulee sujuvaa, ihan kuten muukin taito vaatii harjoittelua. Kuvassa potilastapauksen taustatietojen keruuta ja hypoteesin laatimista. 20 uutta FM-menetelmään perehtymisen aloittanutta

fysioterapeuttia.

Seuraavalla viikolla aloitettiin uuden ryhmän kanssa FM -taso I kurssi Tampereen Varalassa. Käytännön harjoittelua jo kurssin B-osiolta helmikuusta, näyttää siltä, että ollaan horisontaalitasossa ja palpoidaan ERCL. Kun kaikki pisteet on käyty ja viimeinenkin teorialuento hoitostrategioista kuunneltu, voidaan rastittaa teoriakoe.

Teoriakokeen tarkoituksena kerrata opitut asiat ja se toimiimyös hyvänä aktivaattorina itseopiskelulle kurssin osioiden
välillä. Opiskelua tarvitaan, jotta pisteet muistetaan ja teoriatausta. Se nopeuttaa ja tekee FM-menetelmän käytön mukavammaksi.  Kokeen jälkeen käydään yhdessä kysymykset läpi ja sitten ollaan valmiit käytännön koitokseen.

Mutta sitä ennen relataan saunassa Pyhäjärven rannalla.

Tammikuun puolivälissä aloitettiin FM II-kurssi Varalassa ja kuun lopulla alkoi Oulussa uusi FM I-tason kurssi.

 

Oulun I tason B-osa meneillään, palpaatiotesti PV-segmentin ER-pisteessä. Ei vaikuta kovin tuskaiselta 🙂

Saman segmentin IR/ER liiketestit meneillään.

Illalisselfie Pannussa, Oulun keskustassa.

Lisäkorva hiljaisia opiskelijoita ja oikeita vastauksia varten 🙂

Tuntui tosi hienolta, kuinka innokkaita tiedon hakijoita ja halukkaita oppimaan käytännön asioita opiskelijat ovat!!! Kiitos Maija hienosta illasta 🙂

Varalassa tammikuun puolivälissä alkanut FM II-kurssi teippaili spiraalit valmiiksi

helmikuussa. 18 fysioterapeuttia valmiina TULE-vaivojen fysioterapiaan FM-menetelmän avulla.

Helmikuun viimeisenä päivänä, 28.2. kokoontui Terpeijan tiloissa Espoossa ensimmäiselle Lasten fysioterapeteille kohdennetulle Faskiamanipulaatiokurssille. Yhden-kahden päivän introkursseja käyneet terapeutin olivat odotelleen omaa FM-kurssia jonkin aikaa. Assistenttina ja ”tulkkina” omien sovellustensa ja kokemustensa vuodesta 2012 kautta oli Nita Tolvanen. Oli tosi mahtavaa tehdä yhteistyötä Nitan kanssa ja kurssilaiset saivat FM-menetlmän teoria- ja käytännön tiedot ja lisäksi aimo annoksen sovellutusta omaan työhönsä. Tarjoilut olivat mahtavat, sjef Markku Helminen taikoi pöydän koreaksi. Hyvä ruoka , mukavat keskustelut, vertaistuki ammatillisissa asioissa ja lämmin tunnelma ovat parhaat kurssikaverit.

Kurssin aikana kävimme useita keskusteluja                                                      liittyen lasten fysioterapian   tämänhetkisiin muutoksiin, yhteistyöhön muiden ammattikuntien kuten esim. puhe- ja toimintaterapeuttien kanssa. Työnjako ja yhteinen tavoite ovat merkittävimpiä asioita kuntoutuksen parhaassa mahdollisessa etenemisessä.