Kurssit

Kurssit suomeksi  

 

Kurssikuvaus 

Faskiamanipulaatiokurssit on jaettu kolmeen tasoon. Ensimmäisellätasolla tutustutaan faskian anatomiaan, biomekaniikkaan ja fysiologiaan. Opetellaan  koordinaatiokeskusten (CC) sijainnit ja testiliikkeet ja niistä rakentuvat myofaskiaaliset ketjut. Toisella tasolla opetellaan fuusiokeskukset (CF), jotka yhdistyvät toisiinsa diagonaaleja ja spiraaleja pitkin. Nämä pisteet ovat erittäin tärkeitä proprioseptisissa häiriöissä.

img_2172img_2075

FM-kurssi II Varalassa lokkuussa 2016. Lähiopetusta, kyynärpään REME-pisteet ja niiden suhde ulnaris-hermoon. Tutustutaan Faskiamanipulaation kliiniseen päättelyyn, arviointikaavion laatimiseen ja hoidon toteutukseen.

dsc_0524dsc_0527

Kurssin päätteeksi on teoriakoe, jossa käydään läpi oleelliset teoreettiset asiat ja välillä saa tuulettaa  😉 . Käytännön asioita testataan ja kertaillaan kurssin lopussa potilasesimerkkien kautta. Ne puretaan yhdessä keskustellen. Kuvassa FM II-kurssilaisia toukokuussa Varalassa aloittelemassa potilastapauksen purkua.

img_2081

Kolmas taso tutustuttaa menetelmän mahdollisuuksiin sisäelinperäisten toimintahäiriöiden ja pinnallisen faskian muutosten hoidossa, kurssi on vielä toistaiseksi englanninkielinen FMID = Fascial Manipulation for Internal Dysfunctions ja ensimmäinen kurssi Suomessa on jo pidetty elokuussa 2016. Opettajina toimivat anatomian professori, ortopedian erikoislääkäri Carla Stecco ja fysioterapeutti Andrea Pasini.

Aikaisemmin suomalaisia fysioterapeutteja ja lääkäreitä on käynyt FMID-kursseilla Italiassa vuodesta 2013 lähtien.

 

dsc_0009

Faskian tension ja yhteyksien esittämiseen sopii vaikkapa huivi. Carla Stecco luennoimassa. Andrea Pasini toisena opettajana.

dsc_0011

 

 

 

Faskiamanipulaatiokurssit  on tarkoitettu fysioterapeuteille/osteopaateille/kiropraktikoille ja lääkäreille. Muut  rekisteröidyt  terveydenhuollon ammattilaiset, joilla on vähintään 3,5vuoden koulutus ja 3 vuoden  kliininen kokemus ja hyvä taitotaso tuki- ja liikuntaelimistön  anatomian ja fysiologian tiedoissa ja käsitys asennon ja liikkumisen arvioinnista voidaan pätevyyden arvioinnin mukaan hyväksyä kurssille.

Kurssilaiset saavat AMF:n todistuksen suoritettuaan kurssin hyväksytysti.

Kursseja järjestetään ympäri Suomea ja järjestäjinä toimivat Somty ry (www.omt.org.fi) ja Mikkelin Kesäyliopisto (www.mikkelinkesayliopisto.fi).

Kurssien sisältö on AMF:n (Assosiazione Fasciale Manipolazione) ohjeistuksen  mukainen ja sama ympäri maailmaa. Taso I ja II kestävät molemmat kuusi päivää ja molempien tasojen lopussa on kirjallinen tasokoe. Seuraava taso III järjestetään elokuussa 2018 Tampereella , opettajina toimivat Carla Stecco ja Lorenzo Freschi.

img_2129

Kurssien lisäksi järjestetään kertauspäiviä ja syventävää opetusta sekä suomeksi että ”Master class”- koulutuksina.
Päivitystä faskiatutkimuksista ja kliinisistä sovellutuksista järjestetään vuosittain, kuvassa Andrea Pasini järjestämässämme seminaarissa ”The role of fascia in low back and pelvic pain”  25.8.2016 Helsingissä, hotelli Rantapuiston auditoriossa. Aihe oli ilmeisen mielenkiintoinen, sillä seminaari oli loppuunmyyty ja 187 kuulijaa saivat mahtavan tietopaketin faskian osuudesta alaselän ja lantion toiminnassa kivuissa.

Tänä vuonna FM-seminaari on 24.8. Hotelli Rantapuiston auditoriossa ja aiheena on :

THE ROLE OF FASCIA IN HEAD AND NECK

DYSFUNCTION AND PAIN
myofascial/locomotor and visceral/internistic
 Luennoitsijoina ovat Carla Stecco MD,Prof Anat. Lorenzo Freschi PT, Marja Estola PhD, MD ja Tiina L-S PT.

Seminaaripäivän päätös.

Seminaaripäivän päätös.

 

AMF:n kotisivuilla www.fascialmanipulation.com on myös suomenkieliset sivut, niitä päivitetään kuukausittain. Sieltä voit tarkastella kansainvälistä kurssitarjontaa ja seurata uusimpia artikkeleita aiheesta.

Vuonna 2015 järjestettiin neljäs faskiatutkimuksen maailmankongressi (Fascia Research Society), tällä kertaa tapahtumapaikka oli Washington DC, USA 18.-20.9. Kongressin abstrakteja ja luentoja ja muuta informaatiota löydät seuraavasta osoitteesta http://www.fasciacongress.orgSeuraava faskiamaailmankongressi on Euroopassa, Berliinissä 14.-15.11.2018.

Faskiamanipulaatio  – Work shop

Lasten fysioterapeuteille tarkoitettu  ft Nita Tolvasen pitämä yhden päivän introduktiokurssi ” Kokemuksia FM:n käytöstä neurologisen lapsiasiakkaan terapiassa”  järjestettiin 19.8.2016. Lisätietoa löytyy Terapeijan sivuilta. Lisäksi FM taso I-II käyneille lasten fysioterapeteille tarkoitettu teemapäivä on suunnitteilla, siitä tietoa  Lasten Fysioterapeuttien sivuilta, kouluttajana ft NitaTolvanen.

Lasten Fysioterapeuteille on nyt järjestetty kaksi FM taso I kurssia,ja ensimmäinen II tason FM kurssi starttaa syksyllä Helsingissä/Vantaalla.

Vuoden 2017 Faskiamanipulaatiokurssit Suomessa, katso kurssiaikataulut sivulta.